Geliştirici:

Çıkış Tarihi:
Nintendo Switch ve Mobil: Haziran/Temmuz 2019 - PC: 2019 Sonu

Platformlar:
Nintendo Switch (Haziran 2019)
Android/iOS/Windows Phone (Haziran/Temmuz 2019)
PC (Windows/Mac/Linux - Steam) (2019 Sonu)

Web sitesi:
simulagames.com

Fiyat:
-

Truck & Logistics Simulator (Önceki isimleri Delivery Simulator veya Transport Company Simulator) lojistiği başından sonuna kadar oyuncuya bırakan bir araç simülasyon oyunudur. Nakliye yapabilecek geniş bir araç yelpazesi sunuyor.

Tır, van ve kamyonet gibi araçlarla alınacak görevlerde araçlara kargoyu yükleyip boşaltma işlemini forklift, vinç ve kepçe gibi yükleme araçlarını kullanarak oyuncu gerçekleştiriyor. Araç taşıyan Tır/Kamyon görevlerinde oyuncular araçları dorselerin üzerine kendileri sürerek yerleştirebilir.

Oyuncular aracına römork bağlayarak nakliyat hacmini artırabilir. Benzin istasyonlarından benzin alabilir, araçları hasarlandığında tamir yerlerinde tamir ettirebilir. Minimum süreyle tamamlanması gereken acil nakliyat görevleri ve titizlikle taşınması gereken kırılgan kargo görevleri de bulunuyor. Multiplayer modunda oyuncular birlikte görev yapabilirler. Zorlu Off-Road görevlerinde araçlarını daha dikkatli kullanmaları gerekecek.

Görevler açık dünya şeklinde olacak. Oyuncular araçlarıyla haritada gördüğü lojistik alanlarından görev alacak ve lojistikte bulunan yükleme aracını (forklift, kepçe, vinç vb.) kullanarak araçlarını yükleyip, GPS'i takip ederek hedef noktaya ulaştıracak. Görevlerinde trafiğe dikkat ederek, trafik kurallarına uyarak ve taşıdıkları kargoyu hasarlamadan ulaştırmaları halinde oyunda daha hızlı ilerleyebilirler. Bazı görevlerde oyuncuların yükü boşaltmaları gerekecek.

Oyunda gündüz gece döngüsü, kar ve yağmur bulunacak. Kar ve yağmur araçların yol tutuşunu etkileyecek. Oyuncu dilerse geniş haritada serbestçe dolaşabilir.

Gamepad ve direksiyon desteği de oyuncuları bekleyen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Oyunun bilgisayar versiyonunda kapsamlı bir ekonomi sistemi bulunacak. Lojistik şirketi kurularak yönetilebilecek. Şirket için araçlar satın alınıp sürücüler işe alınabilecek.

Truck & Logistics Simulator, ilk olarak Nintendo Switch için Haziran 2019'da başında yayınlanacak. Hem dijital olarak hem de kutulu olarak mağazalarda satılacak. Android, iOS ve Windows Phone'da ücretsiz olarak 2019 Haziran/Temmuz aylarında oyuncuyla buluşacak. 2019 Sonunda PC versiyonu yayınlanacak. PC versiyonu mobil oyundan daha gelişmiş haritaya, grafiklere, araç fiziğine sahip olacak. Ayrıca şirket yönetimi ve yükü ulaştırdığında boşaltma gibi ek özellikler bulunacak.

Geçmiş

Temmuz 2014'de Delivery Simulator'ın oynanabilir ilk hali Windows Phone 8 mağazasında yayınlandı. Microsoft ve bazı inceleme sitelerinden olumlu tepkiler aldı. Microsoft Delivery Simulator'ı çeşitli ülkelerde editörün seçimi (featured) olarak yayınladı. 2014 sürümü Windows Phone'da günümüze kadar 3 milyondan fazla indirme aldı.
Simula Games ekibi 2016 ve 2017 Gaming İstanbul fuarında ve 2016 E-Gameshow fuarında indie (bağımsız geliştirici) bölümünde Truck & Logistics Simulator'ı tanıtma imkanı buldu. Almanya'da ise Gamescom 2017 ve 2018 fuarlarında Aerosoft'un standında tanıtma şansı buldu.
2017 Gaming İstanbul fuarı sonrasında Truck & Logistics Simulator’ın PC ve Nintendo Switch versiyonunun yayıncılığı için Simula Games ekibi Alman simülasyon oyunu yayıncısı olan Aerosoft ile anlaştı. 2018 yılında oyunda iki kez isim değişikliğine gidildi.

Özellikler

• Aracınızı lojistik alanındaki yükleme araçlarını kullanarak kendiniz yükleyin (forklift, kepçe vb.)
  • Araba, Forklift, Kepçe, ATV gibi araçları dorseye kendiniz yükleyin ve çekici aracı kullanarak hedefe ulaştırın
  • Gündüz/Gece döngüsü. Kar, yağmur, sis gibi hava şartlarında araçlarınızı daha dikkatli kullanmalısınız
  • Araç içindeki veya haritadaki GPS'i takip ederek hedef noktaya kargoyu ulaştırın
  • Araçlarda gerçeğe yakın yakıt tüketimi hesaplaması; Aracınızla benzin istasyonuna giderek yakıt alın
  • Minivandan Tır'lara kadar araçlar satın alarak lojistik filonuzu genişletin
  • Kendi lojistik şirketinizi kurun. Sürücü işe alın ve araçları onlara devredin (PC)
  • Gerçekçi yapay zekaya ve fiziğe sahip trafik.
  • Tüm araçlarda ibreleri ve GPS'i çalışan gerçekçi araç içleri (PC'de araç içi interaktif butonlar)
  • Zorlu ve tehlikeli Off-Road yollar ve görevler
  • Multiplayer (çoklu oyuncu) desteği. Aynı haritaya girerek konvoylar oluşturup, beraber görev yapın
  • 24 kilometrekarelik her yere erişilebilen dopdolu haritada 12km'ye varan görevler
  • Türkçe dil desteği

Videolar

3 dakika tanitim videosu YouTube

Simülasyon TÜRK'ün ön incelemesi YouTube

(2016 yılından)Oyungezer Video İnceleme YouTube

(Almanca) NordrheinTV Early Review YouTube

(Almanca) Gadarol Video Interview from Gamescom YouTube

Görseller

Yüksek çözünürlüklü ekran görüntülerini arşiv olarak indirin
DownloadHighResScreenshots.jpg
Yüksek çözünürlüklü ekran görüntülerini arşiv olarak indirin

İncelemeler

Simula Games Basın Sayfası
Simula Games Basın Sayfası simulagames.com.

Simula Games hakkında

Simula Games, Hacettepe Teknokentte bulunan ve 2014 yılından beri simülasyon oyunları üzerine yoğunlaşan bir oyun stüdyosudur. Ekip Truck & Logistics Simulator üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Daha fazla bilgi
Simula Games hakkında daha fazla bilgi, logomuz ve ilgili medya burada.

mehmet@simulagames.com

Skype chat with Developer (Skype ID: Memoties)
/join.skype.com/invite/kT7rZxnVrm4O

Simula Games Facebook